Bier & Tieten

Bier-en-tieten gesprekken of andere kroegpraat. Je kent het vast wel. Gesprekken die af en toe leuk zijn om te voeren maar echte inhoud hebben ze niet. Toch komen veel mannen niet verder dan dit soort gesprekken. En dat is een gemiste kans.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tuurlijk. We hebben allemaal wel eens meegedaan aan bier-en-tieten-gesprekken of andere vormen van oppervlakkige kroeg praat. En ja, soms kan het best vermakelijk zijn. Maar... als jij niet verder komt dan dit soort gesprekken, dan mis je echt iets.

Lekker makkelijk

Kroegpraat is lekker makkelijk. Je hoeft jezelf niet bloot te geven. Mannen hebben vaak ookhet idee dat ze stoer en macho moeten zijn, waardoor ze zichzelf beperken tot gesprekken die binnen een bepaald stereotype passen. Het tonen van gevoeligheid of het delen van persoonlijke ervaringen wordt vaak gezien als zwakte, terwijl dit juist de bouwstenen zijn voor diepgaande menselijke connecties.

Persoonlijke groei: stap uit je comfortzone

Door vast te houden aan oppervlakkige gesprekken blijf je stil staan. Je mist de kans om te groeien, om nieuwe perspectieven te ontdekken en jezelf uit te dagen. Diepgaande gesprekken kunnen je helpen groeien en nieuwe inzichten bieden. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan.

Oplossing... ervaren!

In een wereld waarin communicatie steeds meer via digitale kanalen verloopt, lijken echte, diepgaande gesprekken een zeldzaamheid te worden. Vooral onder mannen is er vaak een gebrek aan ruimte voor openhartige gesprekken en emotionele verbinding. Gelukkig is er een oplossing: mannencirkels.

Een mannencirkel biedt een veilige omgeving waar mannen elkaar kunnen ontmoeten, ondersteunen en inspireren. Ze gaan verder dan oppervlakkige kroegpraat en creëren ruimte voor echte groei en persoonlijke ontwikkeling.

Spannend?

Ja, spannend kan een mannencirkel zeker zijn. Daarom nodig ik je van harte uit om eens langs te komen om zelf te ervaren hoe veilig de setting is. En als je de eerste keer alleen wilt luisteren... Prima! Wie weet geeft het je voldoende inzicht en kracht om de volgende keer jouw verhaal te delen. Dus... Kom je langs?

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.