Open mannencirkel avond

Hey man! Toe aan een puur gesprek? Kom dan eens langs bij een open mannencirkel van man.en.mind.

Wat is een mannencirkel? Het begin van een reis

Het concept van een mannencirkel is eigenlijk vrij eenvoudig. Het betekent simpelweg dat je met een groep mannen samenkomt. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de mogelijkheid om iets in te brengen, zoals een persoonlijke uitdaging of een onderwerp dat je wilt bespreken.

In het verleden, toen we nog in stammen leefden, waren 'mannencirkels' een normaal onderdeel van het leven. Als man kwam je om de zoveel dagen samen met andere mannen om over het leven te praten, ervaringen te delen en plezier te hebben. Als je ergens tegenaan liep, kon je terecht bij je groep.

Helaas, na verloop van tijd, is dit gebruik verdwenen. We zijn individualistischer gaan leven en de verbinding met anderen is vaak weggevallen.

De behoefte aan verbinding in de huidige tijd

In deze moderne tijden merken we dat er steeds meer behoefte is aan verbinding. Daarom organiseer ik voor mannen - die net als ik - op zoek zijn naar verbinding met andere mannen, mannencirkels in Kampen.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Een mannencirkel is een plek om elkaar zonder maskers te ontmoeten. We ondersteunen elkaar door te luisteren naar elkaars verhaal, zonder oordeel. Jouw verhaal en emoties mogen er zijn. Tijdens een mannencirkel creëren we een veilige omgeving waarin jij je verhaal kunt delen.

Je vraagt je misschien af: "Ik ga toch niet in een cirkeltje zitten en een beetje over mijn gevoel praten". Nou, niets hoeft, maar de uitnodiging is om het toch eens te proberen. De maatschappij heeft ons mannen geleerd dat het fout is om over onze gevoelens te praten - dat doen mannen niet. Maar het kan ongelofelijk bevrijdend zijn om je gevoel te delen en het niet weg te stoppen.

Hoe ziet een mannencirkel-avond eruit?

We komen samen met maximaal 8 mannen, zodat iedereen zijn verhaal kan delen (als hij dat wil). Een avond duurt ongeveer 2,5 uur, van 20:00 – 22:30. We beginnen met een korte meditatie en vervolgens starten we de deelronde.

Een keer mee doen?

Wil je zelfs eens een keer een mannencirkel ervaren? Kijk dan op de agenda pagina wanneer de eerstvolgende mannencirkel is.

De open mannencirkel wordt begeleid door:

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk
Veel gestelde vragen:
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat is de investering?

Je betaalt 15 euro per avond. Jouw deelname voor een open mannencirkel is bevestigd zodra je deze investering gedaan hebt.

Wat is het verschil tussen een open mannencirkel en de Tribe?

Bij een open mannencirkel is iedereen welkom. Je besluit per keer of je komt, of niet. In de agenda vind je de data voor de eerstvolgende open mannencirkels. De Tribe is een besloten cirkel waarbij je met een vaste groep mannen 7 avonden bijeenkomt. Tijdens zo'n Tribe avond zullen we een bepaald thema behandelen.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Check de agenda en klik op de open mannencirkel van je keuze. Daar vind je een aanmeldformulier. Vul die in en voldoe de betaling.

Waar komen we bijeen?

De open mannencirkel avonden vinden plaats in De Stadskazerne in het centrum van Kampen. Je vindt hier een routebeschrijving.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.

Ik twijfel nog...

Zijn mannencirkels nieuw voor je en heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact met mij (Mischa) op.

De volgende mannencirkels staan gepland voor:
Nothing at this time.
Herkenning en erkenning

In deze huidige tijd vind ik het enorm waardevol dat er een plek is waarbij mannen bij elkaar kunnen komen om hun eigen verhaal te delen. Hieruit ontstaat herkenning en erkenning. Door samen te delen kunnen we eigen stukken gaan helen. Mischa weet een erg prettige en veilige bedding te creëren waarbij je je snel op je gemak zult voelen. Het voelt als thuiskomen. Hij heeft de gave om mensen te verbinden en zijn kennis over te dragen. Je gaat zoveel lichter en ontspannen naar huis na een mannencirckel. Elke keer is een feestje! Ervaren is weten! 😀 Zien wij je de volgende keer ook?

Gert

Open en oprecht

Veilige, sfeervolle, open, oprechte en zeer vriendelijke mannencirkels.

André

Veilige omgeving

De mannencircels zijn een echte aanrader! Vele mooie inzichten gekregen en heel erg fijn om diepgaande gesprekken te hebben met gelijk gestemden in een veilige omgeving.

Ruben

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...