Blijf niet rondlopen met je probleem

Denk je dat je de enige man bent met problemen? Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt. Door te luisteren naar de verhalen van de andere mannen, kun je jouw probleem vanuit een ander perspectief bekijken.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Iedere man heeft een uitdaging

Als mannen staan we voor veel uitdagingen. Stress, verwachtingen, mentale gezondheid... je kent het wel. Maar weet je, je hoeft het niet alleen aan te pakken. De mannencirkel is er om jou te helpen. In de cirkel kan je praten over je problemen en luisteren naar de ervaringen van anderen. Dat helpt!

Durven vragen, durven delen

"Maar waarom zou ik mijn problemen delen?" Hoor ik je denken. Wanneer je jouw zorgen deelt, begin je ze zelf beter te begrijpen. Het mooie is dat de andere mannen in de cirkel met hun levenservaring en wijsheid je kunnen bijstaan. Hebben zij al eens ervaren wat jij nu doormaakt? Dan kunnen zij je met hun wijsheid helpen. Hoe fijn is het om van die ervaring te leren? Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt. Door te luisteren naar de verhalen van de andere mannen, kun je jouw probleem vanuit een ander perspectief bekijken.

Wat is een mannencirkel?

Een mannencirkel is een veilige plek, waar mannen samenkomen om te praten, te luisteren en van elkaar te leren. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, zonder oordeel of druk. Hier wordt iedereen's wijsheid gewaardeerd. Bedenk eens: 8 weten echt meer dan 1!

In de mannencirkel zijn we allemaal gelijkwaardig. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Het enige wat echt telt, is dat je openstaat om te leren en te groeien. Zet die stap, ga ervoor! Kom eens langs.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.