Broederschap vinden in een mannencirkel

Broederschap is een woord dat we niet zo vaak meer horen, maar het is iets wat we allemaal nodig hebben. Vooral in deze tijden waarin de wereld soms zo verdeeld lijkt, is het belangrijk om verbinding te zoeken met andere mannen.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Broederschap is een woord dat we niet zo vaak meer horen, maar het is iets wat we allemaal nodig hebben. Vooral in deze tijden waarin de wereld soms zo verdeeld lijkt, is het belangrijk om verbinding te zoeken met andere mannen. En dat is waar een mannencirkel om de hoek komt kijken.

In een mannencirkel kun je jezelf zijn zonder oordeel of kritiek van anderen. Het is een plek waar je kunt delen wat er in je hart en ziel omgaat, zonder bang te zijn dat anderen je als zwak of minder mannelijk zullen zien. Juist door die openheid ontstaat er verbinding en broederschap tussen mannen.

Wat is broederschap?

Maar wat is broederschap eigenlijk? Voor mij betekent het dat je jezelf en anderen ondersteunt op een diep niveau. Je deelt niet alleen wat er op het oppervlak gebeurt, maar je geeft ook de ruimte aan anderen om hun innerlijke processen te delen. En daarbij gaat het niet alleen om de uitwisseling van woorden, maar ook om de energetische connectie die tussen mannen kan ontstaan.

Thuiskomen

Die connectie is wat een mannencirkel zo bijzonder maakt. Het kan soms voelen als thuiskomen bij broeders die begrijpen wat je doormaakt en je steunen bij je reis. Je voelt je gedragen door de groep en dat kan heel helend werken.

Bij broederschap gaat het ook om het delen van kennis en ervaringen. In een mannencirkel kun je van elkaar leren en elkaar inspireren om de beste versie van jezelf te zijn. Het is een plek waar je kunt groeien en bloeien, zowel individueel als samen als groep.

Ervaar het zelf

Dus als je op zoek bent naar broederschap en verbinding met andere mannen, overweeg dan om deel te nemen aan een mannencirkel. Het kan je helpen om meer in contact te komen met jezelf en anderen, en om de kracht van broederschap te ervaren. Want alleen samen kunnen we een sterkere, meer verbonden wereld creëren.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.