De kracht van 'genoeg'

Op zoek naar wat echt telt in het leven? Ontdek het verschil tussen middelen en doelen, en leer te genieten van de kleine momenten! Maar dat kan alleen als je weet wat genoeg voor jou is.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Doel versus middel

Het valt mij op dat veel mensen het doel van het leven verwarren met het middel om er te komen. En bijna alles wat je overdag doet in je leven is slechts een middel om je doel te bereiken.

Werken? Een middel
Sporten? Een middel
Geld sparen? Een middel

Echte verbinding met je partner, kinderen of goede vrienden? Dát is het doel.

Herken wat genoeg is

Het is tijd om even een adempauze te nemen. Stop met rennen en sta even stil. Vraag jezelf af: Wat is genoeg voor mij? Want zodra je weet wat voor jou genoeg is, kun je echt gaan genieten van het leven. En vaak heb je minder nodig dan je denkt.

Andersom geldt het ook: als je niet weet wat 'genoeg' voor jou betekent, blijf je altijd jagen op méér.

Dus herken wat genoeg is voor jou.

En het hoeft niet altijd perfect te zijn! Je hoeft alleen maar te mikken op die ene goede dag zodat je kunt zeggen: "Vandaag was het genoeg".

Eenvoudige oefening

Wat mij enorm geholpen heeft (en nog steeds helpt) is om dagelijks een paar keer bewust stil te staan en het geluksmoment te ervaren wat er op dat moment is. Dat kan een lekker kopje koffie zijn, de lach van je partner of een fijn gesprek met een vriend.

In het begin voelt dit onwennig, maar op een gegeven moment zul je merken dat je als vanzelf al deze mooie momenten gaat herkennen en waarderen. En dit zijn de momenten waar het om draait in het leven.

En... eenvoudig is het niet. Je zult dagelijks moeten blijven oefenen is mijn eigen ervaring 😁

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.