De kracht van ontspanning

Ontdek de kracht van ontspanning met deze 3 tips voor een gezonde levensstijl. Verbeter je welzijn, verminder stress en vind balans in je drukke leven door meer te ontspannen.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In ons drukke leven is ontspannen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je staat op, stapt onder de douche, maakt het ontbijt klaar, zorgt ervoor dat de kinderen op school komen, gaat direct door naar het werk, komt thuis nadat je boodschappen hebt gedaan en maakt het avondeten klaar terwijl je de vaatwasser inruimt.. Kortom, je dag vliegt voorbij. En dat terwijl ontspanning juist samen kan gaan met deze bezigheden. In dit artikel geef ik je 3 tips die je kan inzetten om meer te ontspannen in het dagelijkse leven.

Waarom is ontspanning belangrijk?

Ontspanning is van belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Je ervaart minder stress gerelateerde klachten, zorgt ervoor dat je concentratie en creativiteit beter is en het bevordert je emotioneel welzijn doordat je beter om kan gaan met prikkels.

1. Focus op je ademhaling

Een goede ademhaling is een van de makkelijkste dingen om te ontspannen, die je overal kan toepassen. Leg bijvoorbeeld tijdens een werkdag je werkzaamheden even neer, ga rechtop zitten, voeten plat op de grond en ontspan je armen. Adem enkele minuten diep in door je neus en langzaam uit via je mond. Je kunt op deze manier even je focus verleggen en stilstaan bij waar je mee bezig bent.

2. Tijd voor jezelf

Het is leuk om samen te sporten, een serie te kijken of te koken. Maar wat belangrijk is om ontspanning op te zoeken, is het inplannen van ‘alleen-tijd’. Luister naar je lievelingsmuziek, neem een warm bad of maak een lange wandeling. Je kunt op deze manier in contact komen met je eigen emoties. Je geeft je lichaam en geest de ruimte om tot rust te komen.

3. Goede nachtrust

Voor wie zegt dat je overdag geen ontspanning nodig hebt, omdat je 's nachts voldoende rust pakt? Ook dat gaat hand in hand met elkaar en een ontspannen geest en lichaam overdag, zorgt ervoor dat je een betere nachtrust ervaart. Probeer je vast te houden aan vaste tijden en creëer een constant slaappatroon. Maak het jezelf comfortabel door een rustgevende slaapomgeving te creëren, die voor jou fijn is.

Ontspannen is geen luxe, het is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is tijd om wat tijd voor jezelf vrij te maken en te genieten van de voordelen van een ontspannen geest en lichaam.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.