De magie van verbondenheid: Bijzondere momenten in onze mannencirkel

Ontdek de betovering van mannencirkels. Diepgaande verbinding, authentieke broederschap en de ervaring van helende magie in onze cirkel van vertrouwen. Elke cirkel bevestigt mijn geloof in de kracht van menselijke verbinding.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vertrouwen en broederschap

Als facilitator van de man.en.mind mannencirkels zie ik keer op keer iets wonderlijks gebeuren. Ik noem het de magie van verbondenheid.

Diepe verbinding

Wanneer we samenkomen, laten we de buitenwereld achter ons. We zitten in een cirkel, zonder hiërarchie, waar iedereen gelijk is. Dan begint het: iemand deelt iets persoonlijks, misschien een overwinning of een zorg, en plotseling voelt de ruimte anders. Het is alsof we allemaal een beetje dichterbij komen, niet in afstand, maar in begrip en medeleven.

Deze momenten van diepe verbondenheid zijn magisch. Ze overstijgen woorden. In deze momenten voelen, lachen en huilen we soms samen. We zijn een groep individuen, maar in deze momenten voelen we ons als één. We delen de moeilijke en mooie momenten van elkaar, alsof ze van onszelf zijn.

Maskers laten vallen

Maar wat maakt het zo magisch? Ik geloof dat het de zeldzaamheid is. In het dagelijks leven dragen mannen vaak maskers, verbergen ze hun ware zelf achter een schijn van kracht en onafhankelijkheid. Maar in de cirkel vallen deze maskers weg. Je kunt jezelf zijn. Echt jezelf. En dat is bevrijdend.

Deze magie is helend. Mannen komen binnen met de zwaarte van de wereld op hun schouders en vertrekken lichter, sterker. Dit is omdat we hier niet alleen problemen delen; we delen ook kracht. We putten moed uit elkaars verhalen en we leren dat kwetsbaarheid geen zwakte is, maar juist een grote kracht.

De magie van mannencirkels

Elke cirkel bevestigt mijn geloof in de kracht van menselijke verbinding. Het herinnert me eraan dat we niet alleen zijn, terwijl we onze eigen reis maken. In onze cirkel is magie realiteit en het is een prachtige zaak om te ervaren.

Dus als je ooit de kans krijgt, sluit je aan. Ervaar de magie zelf. Het kan je gewoon veranderen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Hier, in onze cirkel, ben je welkom, gewaardeerd. En bovenal, je bent niet alleen.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.