Drie redenen waarom ik graag naar een museum ga

Ik ga regelmatig op pad om een museum te bezoeken. Dit geeft mij om 3 redenen plezier. Wil je weten welke? Lees dan even verder en ik leg het je uit waarom ik mijn agenda hiervoor blokkeer.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Af en toe blokkeer ik mijn agenda om in mijn eentje een dag op pad te gaan en een museum te bezoeken. Ik merk in mijn directe omgeving dat niet iedereen de lol inziet van een museum-bezoekje dus ik ga een poging doen om uit te leggen waarom ik hier altijd zo blij van word 😀. Drie redenen dus, niet persé in volgorde van belangrijkheid:

#1 me-time

Ik vind het belangrijk om af en toe alleen op pad te gaan. Het is gewoon fijn om even een moment voor jezelf te hebben en tijd te hebben om je leven eens te overzien. Wanneer neem je hier nu nog de tijd voor? Het leven dendert door en af en toe is het goed om even stil te blijven staan.

#2 doet er allemaal niet toe

Het liefst ga ik naar musea waar schilderijen uit de 17e eeuw te vinden zijn. En telkens wanneer ik voor zo'n schilderij sta maakt mij dat nietig en doet het mij beseffen dat we slechts een flits hier op aarde zijn en dat niemand je over 300 jaar nog herinnert (op een paar schilders na dus). Dus waarom zou je je dan druk maken of wat mensen nú van je vinden?

#3 mijn eigen museum

Stel dat ik op mijn sterfbed mijn leven nog eens zou overzien en door mijn eigen 'herinneringen-museum' zou lopen? Wat zou ik daar dan terug willen zien? Welke momenten waren belangrijk? En welke momenten waren eigenlijk niet zo belangrijk maar nemen wel een groot deel van het museum in? Het is goed om hier eens bij stil te staan. Is jouw museum wel gevuld met de juiste items? Besteed jij je tijd wel aan de juiste zaken? Of besteed je meer tijd aan werken dan je eigenlijk zou willen en te weinig aan je vrienden en familie? Denk hier eens over na. En het mooie is... als het je niet bevalt dan kun je vandaag nog besluiten daar iets aan te doen. Je leeft immers nog 😀

P.s. had je het schilderij op de foto herkent? Het hangt in het Rijksmuseum te Amsterdam en is geschilderd door Hendrick Avercamp. Een Kampenaar dus 💪🏻

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.