Je moet het zélf doen, maar het hoeft niet alleen

Als mannen worden we vaak opgevoed met het idee dat we alles alleen moeten kunnen, dat we onze problemen moeten oplossen zonder hulp en dat we onze eigen weg moeten banen. Maar is dat echt zo?

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In deze blogpost wil ik het hebben over het belang van een mannencirkel. Een plek waar mannen elkaar kunnen ontmoeten, steunen en inspireren. Een plek waar we onze zorgen kunnen delen en waar we elkaar kunnen helpen.

We moeten het zélf doen, dat is waar. We moeten verantwoordelijkheid nemen voor ons leven en onze keuzes. Maar we hoeven het niet alleen te doen. Er is geen schande in het vragen om hulp of het delen van onze problemen. Integendeel, het is juist een teken van kracht.

Mannencirkel helpt

Een mannencirkel is een plek waar we onze emoties kunnen uiten zonder bang te zijn voor oordeel of afkeuring. Waar we onze gedachten en twijfels kunnen delen zonder bang te zijn dat we gezien worden als zwak.

Een mannencirkel is ook een plek waar we elkaar kunnen helpen groeien. Waar we elkaar kunnen steunen bij het bereiken van onze doelen en waar we elkaar kunnen inspireren om het beste uit onszelf te halen.

In een mannencirkel kun je elkaar steunen bij het oplossen van problemen, het versterken van zelfvertrouwen, het aangaan van nieuwe uitdagingen en het behalen van persoonlijke en professionele doelen.

Mannen helpen elkaar

Het is belangrijk om te realiseren dat we niet alleen hoeven te zijn in onze strijd. We kunnen elkaar helpen om ons leven beter te maken en ons te ontwikkelen als persoon. Laten we dus samenwerken in een mannencirkel om elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Zelf ervaren

Wil je de kracht van een mannencirkel zelf eens ervaren? Kom dan eens langs bij de eerstvolgende mannencirkel, deel jouw verhaal, steun andere mannen en word geïnspireerd.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.