Mannencirkels: een veilige plek om te spreken over emoties en relaties

Mannencirkels zijn groepen van mannen die samenkomen om op een veilige en ondersteunende manier te praten over emoties en relaties. In deze cirkels krijgen mannen de kans om zichzelf te zijn en hun gevoelens te delen zonder oordeel of kritiek

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veel mannen voelen zich niet comfortabel om te praten over emoties en relaties, vooral niet met vrienden of familie. Dit kan leiden tot eenzaamheid en een gebrek aan verbinding met anderen. Hoewel het nog steeds een taboe kan zijn voor mannen om openlijk te praten over hun emoties en relaties, bieden mannencirkels een veilige ruimte waar mannen zichzelf kunnen zijn en hun gevoelens kunnen uiten zonder oordeel of stigma.

Mannencirkels kunnen ook helpen om mannen te ondersteunen bij het overwinnen van uitdagingen die ze tegenkomen in het leven, zoals het omgaan met verlies, stress en emotionele pijn. Door het delen van persoonlijke verhalen en het ontvangen van steun van anderen, kunnen mannen zich meer verbonden voelen en zich beter in staat voelen om tegenslagen het hoofd te bieden.

Veilige omgeving

Een belangrijke (of eigenlijk dé belangrijkste) voorwaarde is dat een mannencirkel een veilige omgeving moet zijn. Alles wat in een cirkel gedeeld wordt, blijft ook in de cirkel. Alleen op deze manier kun je je vrij voelen om te delen wat je op dat moment op je hart hebt.

Eens deelnemen?

Wil je eens deelnemen aan een open cirkel? Je bent van harte welkom! In de agenda zie je wanneer de eerst volgende mannencirkel in Kampen is.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.