Nieuw! man.en.mind start met de Tribe

Naast de 4-wekelijkse open mannencirkels kun je je vanaf nu ook aansluiten bij de Tribe. Dit is een vaste groep van -maximaal- 8 mannen die regelmatig bij elkaar komen. Elke Tribe avond staat in het teken van een bepaald thema.‍‍‍‍

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

In januari 2023 zal man.en.mind -naast de open mannencirkels- ook gaan starten met een vaste groep die de naam 'de Tribe' draagt.

Waarom de Tribe?

Man.en.mind is in april 2022 gestart en het blijkt een behoefte te vervullen. Elke mannencirkel werd beter bezocht totdat het maximum van 8 mannen bereikt was. Daarna moest ik (helaas) mannen gaan teleurstellen omdat de mannencirkel simpelweg vol zat. Het werd dus tijd om een extra groep te gaan opstarten.

Tegelijkertijd merkte ik dat sommige mannen behoefte hadden aan meer diepgang. Tijdens een open mannencirkel ligt de focus voornamelijk op het delen van verhalen en het luisteren naar elkaar. Hierbij is er niet altijd de ruimte om een bepaald thema te behandelen. Die ruimte is er tijdens de Tribe avonden wel. Omdat je elkaar steeds beter leert kennen neemt het onderlinge vertrouwen toe en kun je een nog diepere connectie aangaan met de andere mannen. Het thema dat die avond centraal staat helpt daarbij.

Verschil met open mannencirkel?

Het grootste verschil tussen de Tribe en een open mannencirkel is dat je in een vaste samenstelling bij elkaar komt. Dit biedt een aantal voordelen:

  • we hoeven niet telkens een voorstelronde te doen, dus we kunnen direct de diepte in
  • door de vaste samenstelling leer je elkaar elke Tribe avond beter kennen
  • we werken met thema's die je als man bezig houden

Meer weten?

Wil je meer weten over een open mannencirkel of de vaste groep van de Tribe? Op deze website vind je daar alle informatie over. Wil je een keer een mannencirkel bijwonen? Kijk dan in de agenda wanneer de eerstvolgende cirkel plaatsvindt.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.