Wat is een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vroeger leefden we nog in stammen en daar waren ‘mannencirkels’ heel normaal. Als man kwam je eens in de paar dagen samen met andere mannen om te praten over het leven, om ervaringen te delen en ook om plezier te maken. Als je ergens tegenaan liep, kon je terecht bij je groep.

Door de eeuwen heen is dit verdwenen en zijn we individualistischer gaan leven en is de verbinding met anderen weggevallen.

Juist in deze tijd is er steeds meer behoefte aan verbinding. Voor mannen die -net als ik- ook op zoek zijn naar verbinding met andere mannen organiseer ik mannencirkels in Kampen.

Wat doen we tijdens een mannencirkel?

Een mannencirkel is een plek om elkaar zonder maskers te ontmoeten. We helpen elkaar door zonder oordeel te luisteren naar elkaars verhaal. Jouw verhaal mag er zijn. Jouw emotie mag er zijn. Tijdens een mannencirkel creëren we een veilige omgeving waarin jij jouw verhaal kunt delen.

Misschien denk je nu: “ik ga toch niet in een cirkeltje zitten en een beetje over mijn gevoel praten”. Nou, niets hoeft maar de uitnodiging is om het toch eens te proberen. De maatschappij heeft ons mannen geleerd dat het fout is om over ons gevoel te praten, dat doen mannen niet. Maar het kan zó bevrijdend zijn om je gevoel te delen en het niet weg te stoppen.

Hoeveel mannen zijn er?

We zijn met maximaal 8 mannen zodat iedereen zijn verhaal kan delen (als hij dat wil). Een avond duurt ongeveer 2,5 uur, van 20:00 – 22:30. We starten met een korte meditatie en daarna gaan we door naar de deelronde.

Een keer mee doen?

Wil je zelfs eens een keer een mannencirkel ervaren? Kijk dan op de agenda pagina wanneer de eerstvolgende mannencirkel is.

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.