Weet jij eigenlijk wel wat je in het leven wilt?

Wil je meer voldoening ervaren in het leven? Door een duidelijk beeld te hebben van je doelen en verlangens, kun je richting geven aan je leven, betere beslissingen nemen en een gevoel van voldoening en vervulling creëren.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook én onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben allemaal wel eens momenten meegemaakt waarop we ons afvroegen wat we eigenlijk willen in het leven. Of het nu gaat om onze carrière, relaties of persoonlijke doelen, het kan soms behoorlijk verwarrend zijn. En dat is niet erg... In feite kan het zelfs heel nuttig zijn om jezelf regelmatig af te vragen: "Wat wil ík nu eigenlijk?".

Het geeft richting aan je leven.

Weten wat je wilt geeft richting aan je leven. Het is als het hebben van een kompas dat je de weg wijst in een wereld vol mogelijkheden en keuzes. Zonder een idee te hebben van wat je wilt, dwaal je rond zonder echt doel. Het kan voelen alsof je gewoon meegaat met de stroom, zonder actief deel te nemen aan je eigen leven. Door te weten wat je wilt, kun je een duidelijk pad voor jezelf uitstippelen en stappen ondernemen om daar te komen. Het geeft je een gevoel van doelgerichtheid en voldoening.

Het helpt bij het nemen van beslissingen.

Beslissingen nemen kan soms behoorlijk lastig zijn, vooral als je niet precies weet wat je wilt. Maar wanneer je een duidelijk beeld hebt van je doelen en verlangens, wordt het nemen van beslissingen veel gemakkelijker. Je kunt de keuzes die op je pad komen afwegen tegen je eigen waarden en doelstellingen. Hierdoor kun je beslissingen maken die in lijn zijn met wat je echt wilt, in plaats van te worden beïnvloed door externe factoren of -nog erger- de verwachtingen van anderen. Het geeft je houvast om op terug te vallen wanneer je voor uitdagingen of dilemma's staat. Je kunt jezelf afvragen: "Past deze keuze bij wat ik echt wil?" en op basis daarvan een weloverwogen beslissing nemen.

Het brengt voldoening en vervulling.

Wanneer je weet wat je wilt en ernaar handelt, creëer je een gevoel van voldoening en vervulling in je leven. Je leeft op een manier die trouw is aan jezelf en je eigen verlangens. Dit leidt tot een diep gevoel van tevredenheid en geluk. In plaats van vast te zitten in een patroon van ontevredenheid of het najagen van doelen die niet echt van jou zijn, kun je je energie en tijd besteden aan dingen die je vreugde brengen en je laten groeien als persoon. Het is een investering in jezelf en je welzijn!

Ahó

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.