Welke mannen komen er op een mannencirkel af?

De enige vereiste om aan een mannencirkel deel te nemen is dat je een man bent. Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook.

"De afwezige vader"
Gratis ebook!

Ontvang dit gratis ebook Γ©n onze tips in je mailbox.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Er wordt mij regelmatig de vraag gesteld welke mannen er op een mannencirkel afkomen. Dit is een interessante vraag, want er zijn verschillende redenen waarom mannen een mannencirkel bezoeken. Sommige mannen willen bijvoorbeeld hun emotionele intelligentie vergroten of problemen aanpakken die ze alleen moeilijk kunnen oplossen.

Andere mannen gaan misschien naar een mannencirkel om sociale steun te krijgen of gewoon om andere mannen beter te leren kennen. Wat de reden ook is, mijn ervaring is dat er veel verschillende soorten mannen zijn die op een mannencirkel afkomen.

Oprechtheid is een vereiste

In een mannencirkel gaat het erom dat je je openstelt voor andere mannen, en dat je bereid bent om eerlijk te praten over je emoties en problemen. Als je niet bereid bent om dat te doen, dan is een mannencirkel waarschijnlijk niet iets voor jou.

Wat zijn de ervaringen?

Na elke mannencirkel vind ik het leuk om de feedback van de mannen te horen die hebben deelgenomen aan de cirkel. En het ontroert mij elke keer weer dat het voor iemand blijkbaar veel doet om andere gelijkgestemden te ontmoeten. Ze krijgen er veel energie van en -vaak- ook antwoorden op vraagstukken waar ze op dat moment tegenaan lopen.

Het was weer een mooie avond gisterπŸ˜ŠπŸ™πŸ»
Hoi, ja ik vond het een goede meeting, ik kom graag Nog eens weer, ik hoop dat jouw initiatief een succes wordt πŸ‘πŸ™‚
Ik vond het erg waardevol dus ben blij dat ik gegaan ben.
Jij ook bedankt voor het faciliteren en je openhartigheid! Vond het zoals gezegd heel erg geslaagd en heeft me echt veel energie gegeven merk ikπŸ˜„

Mannencirkel of coach?

Mannencirkels zijn er om je te helpen beter in je vel te zitten en je relaties te verbeteren. Wanneer je echter echte problemen hebt met je relatie, je werk of je gezondheid, is het soms beter om in therapie te gaan of een coach te zoeken. In een mannencirkel kun je ook praten over je problemen, maar een mannencirkel vervangt geen coach of therapeut.

AhΓ³

Mischa Diender
Hypnotherapeut, Systemisch coach & Ademwerk

Introvert en extravert: Samen groeien in een mannencirkel

Lees verder...

De invloed van je ouders op jouw identiteit

Lees verder...

De balans tussen adviseren en ondersteunen

Lees verder...

Vragen & antwoorden

Staat je vraag er niet tussen? Bel mij (Mischa) dan op 06-38 48 20 22 of mail naar hallo@manenmind.nl
Is iedere man welkom?

Zeker! Iedereen man is welkom ongeacht zijn leeftijd, afkomst, opvattingen, geloof, geaardheid of welk hokje dan ook. De enige voorwaarden zijn dat je oprecht bent, een actieve bijdrage wilt leveren en het vertrouwelijke karakter van een cirkel respecteert.

Wat gebeurt er tijdens een mannencirkel?

Het idee is eigenlijk heel simpel. Je komt met een groep mannen bij elkaar. Tijdens het samenzijn krijg je ruimte om iets in te brengen, bijvoorbeeld als je ergens tegenaan loopt of een bepaald thema wilt bespreken. Lees hier meer over een mannencirkel.

Is dit een praatgroep?

Nee. Een mannencirkel is geen vervanging van een thereapiesessie met een psycholoog of psychiater. Verwacht dan ook niet dat je gecoacht wordt. Natuurlijk kun je wel aan de andere mannen vragen hoe zij omgaan met een soortgelijke situatie wat jou nu bezig houdt. Lees hier meer over een mannencirkel.

Waarom is het alleen voor mannen?

Omdat de groepsdynamiek anders is in een cirkel met alleen mannen in vergelijking tot een gemengde cirkel (met mannen en vrouwen). In het dagelijks leven is er voor een man zelden ruimte om alleen met een groep mannen samen te zijn. Dat wil ik graag faciliteren.